Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΕΛΑΣ ΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ

Το κύκλωμα των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης που παρείχε προστασία με αμοιβή σε καταστήματα με φρουτάκια. Παγίδευσαν τηλεφωνικές συνομιλίες για συναλλαγές και τους παρέπεμψαν στον Εισαγγελέα.
Ποινική δίωξη σε 21 αστυνομικούς που παρείχαν προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, άσκησε το μεσημέρι της Παρασκευής, η ομάδα των αδιάφθορων της εισαγγελίας που συγκέντρωσε στοιχεία ακόμη και από παρακολουθήσεις τηλεφώνων.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι τουλάχιστον πέντε αξιωματικοί, καθώς και 10 ιδιοκτήτες καταστημάτων με παράνομα τυχερά παιχνίδια.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας.
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Άννα Καραμόσχογλου, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της ηθικής αυτουργίας στις δύο παραπάνω πράξεις, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας.
Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση, κατά την οποία θα διερευνηθεί εάν οι αστυνομικοί έπαιρναν χρηματικά ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες τους προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.
Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην υπηρεσία τους. Η δικογραφία περιλαμβάνει δεκάδες συνομιλίες των εμπλεκόμενων αστυνομικών με τους καταστηματάρχες.
Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί είχαν απλώσει δίχτυ προστασίας στους επιχειρηματίες και από το 2007 έως το τέλος του 2009 τούς παρείχαν έγκαιρη πληροφόρηση για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...