Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η φύση εκδικείται τον άνθρωπο!

 
Σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ, το λιώσιμο των πάγων που οφείλεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη, απ'ότι φαίνεται έχει τραγικές επιπτώσεις και στην υγεία των ανθρώπων!
 Έτσι λοιπόν καθώς οι πάγοι λιώνουν, απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες, οι οποίες -όπως αναφέρουν οι επιστήμονες- μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφική αλυσίδα και να συσσωρευτούν στο ανθρώπινο σώμα προκαλώντας όγκους, καρδιακά προβλήματα και στειρότητα!
 Η συγκεκριμένη μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί επαρκώς σε λίγες ημέρες, ενώ θα δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές του νέου έτους. Οι επιστήμονες ερεύνησαν τη σχέση ανάμεσα στην κλιματική αλλαγή και μια σειρά από τοξίνες που παράγονται από την ανθρώπινη...... δραστηριότητα και ονομάζονται έμμονοι οργανικοί ρύποι, καταλήγοντας στο συμπέρασμα  ότι οι κλιματικές αλλαγές με ότι αυτό συνεπάγεται (αύξηση της θερμοκρασίας, ακραία καιρικά φαινόμενα) αυξάνει την έκθεση των ανθρώπων σε οργανικούς ρύπους, όπως το παρασιτοκτόνο DDT και τα χημικά που αποκαλούνται PCB's και χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά είδη.
 Ο εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Ντόναλντ Κούπερ, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι αυτό το φαινόμενο απελευθερώνει του ρύπους οι οποίοι είχαν παγιδευτεί πριν από πάρα πολλά χρόνια, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "πολύ μικρές ποσότητες έμμονων οργανικών ρύπων εισχωρούν στη διατροφική αλυσίδα αλλά συσσωρεύονται σε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες όσο την ανεβαίνουν. Το τέρμα αυτής της αλυσίδας είμαστε εμείς. Βρίσκουμε ρύπους ακόμη και στο μητρικό γάλα και στο αίμα. Οι ρύποι αυτοί ταξίδεψαν πολύ μακριά στο παρελθόν και παγιδεύτηκαν σε παγόβουνα και παγετώνες. Όμως καθώς οι πάγοι λιώνουν, τους απελευθερώνουν πίσω στην ατμόσφαιρα και τη θάλασσα".

Πηγή: mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...