Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Σαλάτα Με Αγγούρι, Μάνγκο Και Φρέσκες Γαρίδες


Καλοκαιράκι... Οι θερμοκρασίες στα ύψη κι η όρεξή μας ζητάει όσο τίποτα άλλο μία δροσερή και ελαφριά σαλάτα. Τι θα λέγατε για μία σαλάτα με μάνγκο, φρέσκες γαρίδες και αγγούρι; Περίεργος συνδυασμός με μία πρώτη σκέψη, φανταστικό το γαστρονομικό αποτέλεσμα. Μπείτε για ελάχιστη ώρα στην κουζίνα σας και δοκιμάστε να τη φτιάξετε!


Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 4-5 λεπτά
Για 4 άτομα.....
Υλικά

1 Μεγάλο αγγούρι
1 Μάνγκο
32 Μικρές γαρίδες καθαρισμένες
4 Κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι/Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μαντολίνο (σκεύος που κόβει πολύ ψιλά τα λαχανικά σε φέτες) κόβετες σε φέτες το αγγούρι με τη φλούδα του, αφού το έχετε πλύνει πολύ καλά. Καθαρίζετε εξωτερικά το μάνγκο και το κόβετε και αυτό με τη σειρά του σε πολύ λεπτές φέτες και το τοποθετείτε σε ένα μπολ με το αγγούρι.

Καθαρίζετε τις γαρίδες έτσι ώστε να μείνει η ουρά και τις σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνετε με το χυμό λεμονιού.

Σερβίρετε το αγγούρι και το μάνγκο σε ατομικά πιάτα μαζί με 8 γαρίδες ανά άτομο, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ροζ πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...