Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

One night stand! Κάντε το σωστά



Αποφασίσατε να ενδώσετε σε ένα one night stand; Πάρτε τα απαραίτητα μέτρα γιατί, εκτός από απολαυστικό, μπορεί να είναι και επικίνδυνο.

Είστε έτοιμη;
Είναι το πρώτο που πρέπει να σκεφτείτε. Αν νιώθετε σιγουριά για τον εαυτό σας και ασφάλεια όσον φορά στον έλεγχο των συναισθημάτων σας, μπορείτε να προχωρήσετε. Απαράβατος κανόνας: δεν επενδύουμε στον άλλον. Μπορεί να μην επικοινωνήσετε ποτέ ξανά με αυτό τον άνθρωπο. Αναλογιστείτε λοιπόν κατά πόσο θέλετε να το κάνετε και αν μπορείτε να ελέγξετε τις προσδοκίες σας και επιλέξτε το λιγότερο επώδυνο για εσάς........

Με νηφαλιότητα
Αν είστε διατεθειμένες να γευτείτε μια τέτοια εμπειρία, φροντίστε να αποφύγετε το πολύ αλκοόλ ώστε να έχετε ορθή κρίση και ικανότητα να αντισταθείτε, αν χρειαστεί. Καλό είναι πριν φτάσετε στο κρεβάτι να κάνετε μια κουβεντούλα. Ίσως να αποκαλύψει «μυστικά» για τον… γνωστό-άγνωστο και να σας γλιτώσει από μπελάδες.

Σπίτι μου ή σπίτι του;
Η ασφαλέστερη επιλογή είναι να παίξετε στο… γήπεδό σας. Αν όμως αποφασίσετε να τον ακολουθήσετε, φροντίστε να γνωρίζετε ακριβώς πού πάτε. Ενημερώστε την παρέα σας για το πού θα βρίσκεστε και με ποιον και αν σκοπεύετε να επιστρέψετε. Αν νιώθετε ότι κατευθύνεστε κάπου «επικίνδυνα», αντιδράστε ή αρνηθείτε να πάτε και ενημερώστε κάποιον δικό σας.

Απαραίτητες οι προφυλάξεις
Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν προφυλακτικά και χρησιμοποιήστε τα οπωσδήποτε. Αν εκείνος αρνηθεί, μην ενδώσετε. Επιμείνετε και, αν εξακολουθεί να αρνείται, απλώς… χαιρετήστε τον. Μην ρισκάρετε την υγεία σας για μία σεξουαλική επαφή.

Σχέδιο εξαφάνισης
Αν βρίσκεστε στο χώρο του, πρέπει να γνωρίζετε πώς θα φύγετε από εκεί αν χρειαστεί. Απομνημονεύστε τη διεύθυνση και βεβαιωθείτε ότι έχετε στο κινητό σας τηλέφωνα για ταξί. Αν αυτός είναι στο χώρο σας και θέλετε να φύγει, ζητήστε το ευγενικά αλλά αποφασιστικά. Αν αρνηθεί ή αρχίσει να γίνεται βίαιος, κλειδωθείτε σε ένα δωμάτιο και τηλεφωνήστε σε κάποιον φίλο ή στην αστυνομία. Ενημερώστε τον για τις προθέσεις σας και το πιθανότερο είναι να εξαφανιστεί εκείνος πρώτος.

Της Έφης Τσιβίκα
Με τη συνεργασία της Ίλιας Θεοτοκά, κλινικής ψυχολόγου - ψυχοθεραπεύτριας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...