Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μελοµακάρονα VS κουραµπιέδες


Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και δίληµµα αποτελεί το πόσα µελοµακάρονα ή κουραµπιέδες µπορούµε να καταναλώσουµε χωρίς να πάρουµε βάρος, καθώς και ποιο από τα δύο είναι προτιµότερο. 

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΕΙΔΗ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ...
Μελοµακάρονα
Σύσταση ανά 100 γρ. (2 κοµµάτια)
Θερµίδες: 365kcal
Πρωτεΐνες: 3,6 γρ.
Ολικό λίπος: 19,1 γρ.
Κορεσµένο λίπος: 2,5 γρ.
Μονοακόρεστα λιπαρά: 11,5 γρ.
Πολυακόρεστα λιπαρά: 4 γρ.
Χοληστερόλη: 0

1. Το δίδυµο ελαιόλαδο και καρύδια αποτελεί πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών βιταµινών (κυρίως Ε) και ωφέλιµων λιπαρών (µονοακόρεστα και πολυακόρεστα), τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτική δράση.
2. Ο συνδυασµός µέλι και καρύδια προσφέρει στον οργανισµό βιταµίνες του συµπλέγµατος Β µε αποτέλεσµα να ενισχύεται η πνευµατική διαύγεια, η µνήµη και η καλή λειτουργία του νευρικού συστήµατος.
3. Η κανέλα, η οποία προστίθεται στα µελοµακάρονα, περιέχει ποσότητα σιδήρου µε µεγάλη βιοδιαθεσιµότητα, ενώ σε συνδυασµό µε τη βιταµίνη C του ξύσµατος πορτοκαλιού τονώνει την άµυνα του οργανισµού και συµβάλλει στην πρόληψη της αναιµίας.

Κουραµπιέδες
Σύσταση ανά 100 γρ. (2 κοµµάτια)
Θερµίδες: 463kcal
Πρωτεΐνες: 7,8 γρ.
Ολικό λίπος: 26,9 γρ.
Κορεσµένο λίπος: 12,6 γρ.
Μονοακόρεστα λιπαρά: 9,5 γρ.
Πολυακόρεστα λιπαρά: 2,9 γρ.
Χοληστερόλη: 80

1. Το βούτυρο που προστίθεται στον κουραµπιέ έχει αυξηµένη περιεκτικότητα σε κορεσµένα λιπαρά οξέα, που αυξάνουν τα επίπεδα τόσο της ολικής όσο και της κακής χοληστερόλης του αίµατος και σχετίζονται µε πολλά χρόνια νοσήµατα.
2. Είναι πλούσιοι σε ζάχαρη, η οποία απειλεί την υγεία των δοντιών, ενώ η υπερβολική πρόσληψή της µπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία.
3. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών ανώτερης βιολογικής ποιότητας, οι οποίες αποτελούν δοµικό συστατικό του µυϊκού συστήµατος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...