Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Επιστήμονες από το Κατάρ δημιουργούν τεχνητές βροχές

Το ξέρατε ότι δημιούργησαν βροχή στο Κατάρ; Ναι καλά διαβάσατε. Επιστήμονες από το Κατάρ, κατάφεραν να σχηματίσουν σύννεφα και να προκαλέσουν βροχή, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα που έπληξε το 2010 το Κατάρ. Το κατάφεραν, στέλνοντας…



αρνητικά ιόντα στον ουρανό που βοήθησαν στο σχηματισμό σύννεφων που προκαλούσαν βροχή. Και δεν το έκαναν μόνο μία φορά αλλά… πάνω από 100!
Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι νέο, καθώς οι Κινέζοι έκαναν ακριβώς το αντίθετο το 2008 με τους ολυμπιακούς αγώνες. Αυτοί έστειλαν θετικά ιόντα έτσι ώστε να αποτρέψουν την πιθανότητα βροχής.
Όσο τρομακτικό και αν ακούγεται, οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να ελέγχουν τον καιρό. Κάθε ανακάλυψη φυσικά έχει και την καλή και την κακή της πλευρά. Μία τέτοια ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγρότες σε περιοχές που δεν βρέχει πολύ, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και επιθετικά πλημμυρίζοντας μία εχθρική χώρα.
Σκεφτείτε να μπορούσαν να ελέγξουν τον σεισμό, τσουνάμι, ανεμοστρόβιλους κτλ. Δεν είναι να παίζεις με αυτά τα πράγματα γιατί αργά ή γρήγορα η φύση εκδικείται…
Το ξέρατε ότι στην Ονδούρα βρέχει συχνά σκύλους και γάτες (κυριολεκτικά!); Επίσης αν είστε από τους τύπους που τους αρέσει η βροχή, το ξέρατε ότι μπορείτε να την ακούτε όποτε θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να παίρνετε τηλέφωνο στους επιστήμονες στο Κατάρ; Δείτε εδώ πως!
Τέλος δείτε ένα παράξενο φυσικό φαινόμενο και καταπληκτικούς πίνακες με θέμα την οδήγηση στη βροχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...