Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Θέλετε να μάθετε την ιστορία του?Θέλετε μήπως να βοηθήσετε?Όχι?...Δεν πειράζει, γιατί τα ζώα μας λατρεύουν ακόμα και όταν εμείς τα αγνοούμε και αδιαφορούμε!Γιατί ΕΚΕΙΝΑ είναι ζώα και εμείς είμαστε άνθρωποι!Μαντέψτε ποιός τελικά έιναι ανώτερο ον?Αν κάποιοι θέλετε να βοηθήσετε μπείτε στο www.love4pets.gr

Story-Angelos-2.back.legs

Ο μικρός Μιχαήλ-Άγγελος, με πολλή ευαισθησία και αγάπη για τα ζώα, μας ενημέρωσε το βράδυ του Σαββάτου για ένα ζώο που είδε να σέρνεται στο δρόμο, όταν πήγαινε με τους γονείς του να επισκεφτεί τον άρρωστο παππού του σε κάποιο χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη. Μας παρακάλεσε να το βοηθήσουμε και μας συγκίνησε ιδιαίτερα γιατί θέλησε να μας διαθέσει το χαρτζιλίκι του κουμπαρά του!
Η έκκληση του μικρού αυτού παιδιού .....μας γέμισε προσδοκία κι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Έτσι, και παρά τις δυσκολίες, ο Γιώργος με τη Βούλα, πραγματικοί εθελοντές, ξεκίνησαν την Κυριακή, αποφασισμένοι να βρουν το τραυματισμένο ζώο.
Η απόσταση περίπου 80χλμ από τη Θεσσαλονίκη, και το σκυλί δύσκολο να βρεθεί. Κανείς μα κανείς από το χωριό δεν ήξερε το περιστατικό. Το αγνοούσαν όλοι, παρόλο που αφορούσε σ’ένα ζώο που σερνόταν. Αυτή είναι η κατάντια μας. Ο ανθρωπισμός μας για ένα πλάσμα ζωντανό που υπέφερε και ζητούσε βοήθεια.
Κατάφεραν όμως τελικά να το εντοπίσουν και το μετέφεραν αμέσως σε κτηνιατρείο στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά, η διάγνωση, μετά από ακτινογραφίες και εξετάσεις, μας απογοήτευσε: τραυματισμένο με πολλά σκάγια, είχε υποστεί μεγάλη βλάβη στον νωτιαίο μυελό.
Παγώσαμε από την είδηση, συνεχίσαμε όμως να προσπαθούμε να βρούμε τρόπο σωτηρίας γι’αυτό το άτυχο ζώο. Τον ονομάσαμε Άγγελο, σαν τον μικρό που τον πρωτοείδε. Την Πέμπτη πήγαμε στην Κτηνιατρική να τον εξετάσει η πολύ ικανή κτηνίατρος κα. Πολυζοπούλου, η οποία μας έδωσε ελπίδες για κάποια βελτίωση.
Ο Άγγελος πολύ φοβισμένος, δυνατός όμως και ζωηρός, προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή. Τα μάτια του μας κοιτούν με απορία αλλά χωρίς μίσος γι’αυτόν που ίσως τον πυροβόλησε και τον άφησε ανάπηρο. Απλά παρακαλούν να του δώσουμε την ευκαιρία να ζήσει, κι εμείς αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε.
Η Βούλα που τον κρατάει προσωρινά - και της οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ -, τον φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο. Θα χρειαστεί όμως την βοήθεια όλων μας. Ίσως πρέπει να του βρούμε ένα σπίτι με αυλή να τον φιλοξενήσει και οπωσδήποτε ένα καροτσάκι που θα τον βοηθήσει να στηρίξει τα αδύνατα πίσω πόδια το.

www.love4pets.gr ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ "ΑΓΑΠΗ"-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...