Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

48 ώρες στη Μόσχα - ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ


Ημέρα Πρώτη
10:00 πμ
Κατευθείαν στην Κόκκινη πλατεία. Εδώ που ο Στάλιν συνήθιζε να εκφωνεί τις ομιλίες του, δίπλα στο Κρεμλίνο και το Καθεδρική του Αγίου Βασιλείου, σε απόσταση αναπνοής λάμπουν τα φώτα από τις μπουτίκ των Cartier και Gucci. Επιστρέψτε και το βράδυ.... που φωταγωγείται ατμοσφαιρικά. Το μαυσωλείο του Λένιν, το παλάτι του Κρεμλίνου, το Κρατικό Μουσείο Ιστορίας, ο πολύχρωμος ναός του Αγίου Βασιλείου.
11:00 πμ
Απολαύστε το πρωινό σας σε μια από τις πολλές ρωσικές κρεπερί ('blini'). Παραγγείλτε μια φρέσκια ρώσικη κρέπα με ξινή κρέμα και χαβιάρι, μπανάνα και σοκολάτα ή μαρμελάδα. Συνοδεύονται τέλεια με ζεστό τσάι και λεμόνι και κοστίζουν γύρω στα 80 ρούβλια(περίπου €2).
12:00 μμ
Περίπατος στη διάσημη Ulitsa Tverskaya, αυτός ο πολυσύχναστος δρόμος, αποτελεί τη shopping ραχοκοκαλιά της Μόσχας με πολλές φανταχτερές μπουτίκ και πολυτελή ξενοδοχεία. Εδώ είναι και το διάσημο Carlton Hotel.
14:00 μμ
Έτοιμοι για ένα γεωργιανό γεύμα. Στο Mama Zoya θα βρείτε συνταγές της μπάμπουσκας του ιδιοκτήτη: τρυφερό ψητό αρνί και το ραγού με βάση τη μελιτζάνα και την ντομάτα. Ωραίες και οι μελιτζάνες με καρύδια και ρόδι. Αγνοήστε το αλλοπρόσαλλο ντεκόρ με τους φοίνικες, τις ξύλινες κούκλες- βιτρίνας και τους νάνους και χαζέψτε το ποτάμι(Frunzenskaya Naberezhnya 6, τηλ.: 007 495 201 7743, € 7-20 τα κυρίως).
16:00 μμ
Κάντε ότι και οι Μοσχοβίτες, περπατήστε. Κατά μήκος των κομψών κυβερνητικών κτηρίων και των νεογοτθικών σταλινικών ουρανοξυστών φτάστε μέχρι το Kievskaya και από εκεί πάρτε καραβάκια για κρουαζιέρα στο ποτάμι.
19:00 μμ
Ο πιο σοφιστικέ κόσμος βρίσκεται στο Winzavod, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της πόλης. Πρόκειται για ένα συγκρότημα τέχνης που αποτελείται από 7 κτίρια. Εδώ θα βρείτε πολλές γκαλερί, στούντιο, μπουτίκ από ανεξάρτητους σχεδιαστές που φτιάχνουν μόνο ένα κομμάτι, δημιουργούς κοσμημάτων και designers. Εκτός από τα ψωνίσετε, μπορείτε να ενημερωθείτε για την καλλιτεχνική σκηνή της πόλης και μετά να ξαποστάσετε στο καφέ του συγκροτήματος αλλάζοντας απόψεις με τους ίδιους του καλλιτέχνες που συχνάζουν εδώ (4-th Syromyatnicheskiy lane, 1, bld. 6, τηλ.: 007 495917 4646, www.winzavod.com).
21:00 μμ
Δείπνο Zhiguli με βοδινό στρογκανόφ και πικάντικα πιροσκί μεμοραμπίλια από τη σοβιετική εποχή (Novy Arbat 11, τηλ.: 007 495 291 4144, από €13 το άτομο). Εναλλακτικά στο πιο νεανικό και cool Soup σερβίρονται ζεστές θεραπευτικές σουπίτσες (Brestskaya ul 62, Mayakovskaya, τηλ.: 007 495 251 1383, από € 10 το άτομο).
23:00 μμ
Κάντε clubbing σε ένα από τα πολλά club της Μόσχας. Μην αποθαρρυνθείτε από το μαφιόζικο image των πορτιέρηδων και τα ακριβά ποτά αρκετών. Σας προτείνουμε το υπόγειο μπαρ Kult στην οδό Kitai-Gorod που εκτός από ταλαντούχους DJs σερβίρει και οικονομικά πιάτα μέχρι τις 5 το πρωί. Από τα πιο ωραία events είναι όταν διοργανώνουν βραδιές με ορχήστρες συνοδεύουν την προβολή βωβών ταινιών. 
 Ημέρα Δεύτερη
10:00 πμ
Ξεκινήστε τη ημέρα σας από το Gorky Park επηρεασμένοι από το μυθιστόρημα του συγγραφέα Μάρτιν Κρουζ Σμιθ. Εδώ οι πιο νέοι Ρώσοι κάνουν picnic, παρόλο το κρύο, πίνουν, λίγο παραπάνω μερικές φορές, τραγουδούν δίπλα στο ποτάμι. Όλοι μετά, όταν το κρύο πια φτάσει στο κόκκαλο, βρίσκουν καταφύγιο στο café Uzbek για ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι.
12:00 μμ
Γευτείτε παραδοσιακή borsch σούμα και τάρτες στο Cafe Margarita στο άνετο αυτό καφενεδάκι, όχι μεγαλύτερο από ένα καθιστικό, γεμάτο βιβλία, «γεννήθηκε» τα χρόνια του Gorbachev και έχει live πιάνο και βιολί. Ονομάστηκε έτσι από τη διάσημη νουβέλα'Master and Margarita' του Ρώσου συγγραφέα Mikhail Bulgakov (www.cafe-margarita.ru).
13:00 μμ
Αγοράστε εισιτήριο του μετρό και κάντε στάση σε κάθε σταθμό. Οι περισσότεροι σταθμοί του μοιάζουν με δωμάτια παλατιού με ανάγλυφα, ζωφόρους, μαρμάρινα και χάλκινα αγάλματα, πολύχρωμα, πανέμορφα βιτρό παράθυρα και αμέτρητα ψηφιδωτά φτιαγμένα με γυαλί, μάρμαρο και γρανίτη. Το μετρό της Μόσχας λειτούργησε για πρώτη φορά το 1935 και σήμερα εξυπηρετεί 182 σταθμούς με γραμμές μήκους 301 χιλιομέτρων. Είναι το δέυτερο μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση μέσο μαζικής μεταφοράς στον κόσμο μετά το μετρό του Τόκυο, μεταφέροντας καθημερινά περίπου 7 εκατομμύρια επιβάτες. Είναι σίγουρα το πιο όμορφο μετρό του κόσμου.
14:00 μμ
Επισκεφτείτε τα σπίτια των διάσημων καλλιτεχνών της πόλης. Την κατοικία του ποιητή Μαγιακόφκσι στη Lyubansky proyezd 3-6, το σπίτι που ο Ντοστογιέφσκι έζησε στην εφηβεία του στο Dostoevskovo ul 2, ενώ ο Τολστόι άφησε την τελευταία του πνοή στην διεύθυνση Lva Tolstovo ul 9 στην Krasnaya Presnya.
16:00 μμ
Περιπλανηθείτε στο Vorobyovy Gory τους λόφους που βρίσκονται, κοντά στο πανεπιστήμιο για να δείτε το πανόραμα της πόλης. Γύρω από αυτό υπάρχουν πολλά café για να ζεσταθείτε με ένα ζεστό ρόφημα. Εδώ θα φτάσετε μέσω του ομώνυμο σταθμού Vorobyovy.
18:00 μμ
Δίπλα ακριβώς βρίσκονται η παλιά και νέα Tretyakov Galleries, από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο. Απολαύστε σπάνια έργα τέχνης σε πάνω από 65 δωμάτια γεμάτα από δείγματα Ευρωπαϊκής και Ρωσικής τέχνης, ανάμεσα τους Kandinsky και Chagall (www.tretyakovgallery.ru).
19:00 μμ
Κάντε μια βόλτα και έστω και αν ψωνίσετε στην avant-garde μπουτίκ Cara & Co που φέρνει ρούχα από την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και από διάσημους οίκους της Ευρώπης. Θα βρείτε σχέδια των United Bamboo, Nicholas K., Belgium Natan Collection και A.FVandervost (Vinzavod, 4th Syromyatnichesky Per 1/6, τηλ.: 007 495 223 4111).
20:30 μμ
Ανεβείτε στον τελευταίο όροφο του Κρατικού Μουσείου Ιστορίας, όπου το εστιατόριο Krasnaya Ploschad σερβίρει πραγματικές μοσχοβίτικες συνταγές με ιστορικές αναφορές από το παρελθόν της χώρας, ενώ δίνεται έμφαση στο ψάρι. Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι η θέα είναι συγκλονιστική, όλη η Κόκκινη Πλατεία στο πιάτο σας. Αν είστε τυχεροί θα φάτε με συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής (1 Red Square (Krasnaya Ploshchad, 1, τηλ.: 00495 692 1016).
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...