Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τι κρύβεται πίσω απ' τις κουρτίνες...

Ιδιαίτερη σημασία έχει η θέση του παραθύρου μέσα στο σπίτι, το μέγεθος, το σχήμα, αλλά και η ποσότητα φωτός που περνάει από το σημείο.
Οπου και να ζείτε, παρατηρήστε την ηλιοφάνεια στον χώρο. Αν τα παράθυρα βρίσκονται ανατολικά ή δυτικά τότε θα δέχονται πιο άμεση ακτινοβολία στη διάρκεια του χρόνου.

Τι κρύβεται πίσω απ' τις κουρτίνες...
Αν ζείτε σε μια ζεστή περιοχή πρέπει να επιλέξετε....
κουρτίνες που να ελαττώνουν τη ζέστη. Ετσι το σπίτι σας θα είναι πιο άνετο, αλλά θα κάνετε και οικονομία στο κλιματιστικό.
Τι κρύβεται πίσω απ' τις κουρτίνες...
Στο υπνοδωμάτιο προτιμήστε κουρτίνες που να μειώνουν αρκετά την πρωινή αντηλιά. Ιδιαίτερα αν δεν θέλετε να ξυπνάτε από τα χαράματα, τόσο εσείς όσο και τα παιδιά. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να διαλέξετε βαριές κουρτίνες ή ρολά που να δημιουργούν μια σκιερή ατμόσφαιρα. Επειδή όμως το υπνοδωμάτιο εκφράζει την προσωπικότητά σας, αν θέλετε μπορείτε να καλύψετε το ρολό με μια διακοσμητική κουρτίνα για να προσθέσετε χρώμα και στυλ.
Από το καθιστικό έως το μπάνιο Για το καθιστικό ή την τραπεζαρία, όπου ίσως να υπάρχει μπαλκονό­πορτα, προτιμήστε μια πιο βαριά κουρτίνα ή κάθετα ρολά. Από πάνω μπορείτε να προσθέσετε μια πιο ελαφριά κουρτίνα σε ένα χρώμα που να ταιριάζει με την ταπετσαρία του καθιστικού.
Για την κουζίνα, πολλοί προτιμούν να αφήσουν το παράθυρο χωρίς παντζούρι και αρκούνται σε μια ανάλαφρη κουρτίνα από διάφανο ύφασμα, περισσότερο για διακοσμητικούς σκοπούς.
Για το μπάνιο, ανάλογα με το μέγεθος του παραθύρου και τη θέα, θα επιλέξετε μια ελαφριά κουρτίνα σε κουρτινόξυλο, ένα πλαστικό ρολό ή ακόμα και να αφήσετε ακάλυπτο το παράθυρο.
Νέλλη Παρασκευοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...