Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κλειδώστε απ έξω τον κίνδυνο

Η ζωή, η δική μας και των αγαπημένων μας ανθρώπων, είναι πολύτιμη από κάθε άποψη. Το ίδιο μεγάλης αξίας είναι και ο προσωπικός μας χώρος, τον οποίο θέλουμε ως είθισται να τον επισκέπτονται άνθρωποι που εμείς επιλέγουμε.

Επειτα από έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου Temple, ένα σύστημα συναγερμού λειτουργεί αποτρεπτικά κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 60%.
Επειτα από έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου Temple, ένα σύστημα συναγερμού λειτουργεί αποτρεπτικά... κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 60%.
Ωστόσο, το καλοκαίρι επιτάσσει την, ολιγοήμερη ή και περισσότερο, απουσία μας από τον χώρο μας για την αναζήτηση θερινής κατοικίας που θα μας εξασφαλίσει ξέγνοιαστες και ανέμελες στιγμές.
Κλειδώστε απ έξω τον κίνδυνο
Τι γίνεται όμως όταν αφήνουμε πίσω το σπίτι μας; Πόσο καλά το έχουμε θωρακίσει από ανεπιθύμητους εισβολείς; Η πρόληψη, λένε, σώζει ζωές. Αυτό δεν αφορά μόνο στις ιατρικές περιπτώσεις, αλλά και σε αυτές όπου απειλείται η ζωή μας από εξωγενείς παράγοντες. Η αποτροπή τους απαιτεί άμεσες λύσεις. Για να προστατευτεί κανείς από ανεπιθύμητες εισβολές, κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση συστήματος συναγερμού.
Αν για οποιοδήποτε λόγο, διστάζετε στην τοποθέτηση συναγερμού, μάθετε πως έπειτα από έρευνα του αμερικανικού Πανεπιστημίου Temple, ένα τέτοιο σύστημα λειτουργεί αποτρεπτικά κατά ένα ποσοστό της τάξεως του 60%.
Πριν από την απόκτησή του, πάντως, φροντίστε να έχετε κάνει μία αξιόλογη έρευνα αγοράς προκειμένου να επιλέξετε αυτό που θα διασφαλίσει την κατάλληλη κάλυψη και που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις δικές σας και του σπιτιού σας.
Με την τοποθέτησή του, καλό είναι να βάλετε και ένα αυτοκόλλητο που να προειδοποιεί για τη παρουσία εταιρείας Security.
Το κόστος για έναν αξιόπιστο συναγερμό κυμαίνεται περίπου από 150-200 ευρώ, υπολογίστε όμως και επιπλέον δαπάνη για μια σειρά από έξτρα παροχές που θα ενισχύσουν τη θωράκιση του σπιτιού σας.
Στην αγορά θα βρείτε συστήματα συναγερμού τα οποία εφεδρικά χρησιμοποιούν και τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας ή ψηφιακά συστήματα ασύρματης τηλεφωνίας, ώστε να λειτουργούν ακόμα και αν κοπεί το καλώδιο της τηλεφωνικής γραμμής.
Πριν κλειδώσετε και επιβιβαστείτε σε κάποιο πλοίο για τη μεγάλη καλοκαιρινή φυγή, σιγουρευτείτε σε τι κατάσταση αφήνετε το σπίτι σας. Ιδού ορισμένες ενέργειες θωράκισης -όχι μόνο για την περίοδο των διακοπών- που μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει για τον δικό του χώρο.
Προστατέψτε πόρτες και παράθυρα. Αντικαταστήστε την παλιά πόρτα με μία ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας. Με περίπου 1.000 ευρώ θα έχετε μια αρκετά σίγουρη λύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε κλειδαριές ασφαλείας στις πόρτες αλλά και στα παράθυρα.
Φυλάξτε τα κοσμήματά σας, αλλά και ό,τι πολύτιμα τιμαλφή ή έγγραφα σε τραπεζική θυρίδα και όχι σε κάποια αμφιβόλου αξιοπιστίας κρυψώνα του σπιτιού.
Τι κι αν η γιαγιά σας φυλούσε τα κλειδιά του σπιτιού κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας ή κάτω από τη γλάστρα με τον βασιλικό!
Αφού κλειδώσετε από μέσα την πόρτα, μην αφήνετε το κλειδί πάνω στην κλειδαριά. Οι διαρρήκτες χρησιμοποιούν πια μία ειδική κλειδαριά-μαγνήτη που έχει τη δυνατότητα να αντιγράφει το κλειδί.
Φωτίστε το κάθε σας βήμα! Τοποθετήστε λάμπες τουλάχιστον 40 watt σε κάθε εξωτερική πόρτα, καθώς με αυτό τον τρόπο υπογραμμίζετε την παρουσία σας κι ας είστε απών!
Καταγράψτε σε ένα χαρτί ή ακόμα καλύτερα σε μία φωτογραφική μηχανή τα πολύτιμα αντικείμενα που κατέχετε, την τηλεόραση, το σύστημα home cinema, τους πίνακες ζωγραφικής κ.ά., ώστε σε περίπτωση κλοπής να γνωρίζετε ακριβώς αυτά που σας έχουν υπεξαιρεθεί, αλλά και επιπλέον να βοηθήσετε το έργο της αστυνομίας.
Ευχαριστούμε την εταιρεία συστημάτων ασφαλείας BML Security για τις πληροφορίες που μας παρείχε.
Σημειώσεις
Κωδικός ασφαλείαςΜετά την τοποθέτηση ενός συστήματος ασφαλείας-συναγερμού, ο καταναλωτής πρέπει να αλλάζει τον εργοστασιακό κωδικό με έναν δικό του. Ο συγκεκριμένος κωδικός πρέπει να αλλάζει τακτικά και να μη δίνεται σε τρίτους.
Τηλεόραση άλλου τύπουΤο πιο διαδεδομένο σύστημα ασφάλειας είναι τα συστήματα συναγερμού για να ακολουθήσουν τα συστήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, με κάμερες ασφαλείας και καταγραφείς με μετάδοση εικόνας μέσω Διαδικτύου.
Πριν αγοράσετε......ένα σύστημα συναγερμού φροντίστε να υπάρχει σειρήνα εσωτερικού χώρου, για πανικό στο σημείο που τοποθετείται η κεντρική μονάδα. Να διαθέτει απαραίτητα σειρήνα εξωτερικού χώρου αυτόνομη, αυτοτροφοδοτούμενη με μπαταρία και αυτοπροστατευόμενη για αποκόλληση από το σημείο τοποθέτησής της ή το άνοιγμα χωρίς εξουσιοδότηση.
ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΧΑΛΟΥΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...