Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Φενγκ σούι τοπίου

1 Η είσοδος πρέπει να καλωσορίζει.Ζαρντινιέρες ή κεραμικές γλάστρες με φυτά γύρω από την εξώπορτα δημιουργούν μια ζεστή αίσθηση καλωσορίσματος σε όσους σας επισκέπτονται. Απομακρύνετε όλα τα άχρηστα αντικείμενα από την περιοχή γύρω από την πόρτα και μην αφήνετε τα σκουπίδια σε αυτό το σημείο.

Φενγκ σούι τοπίου
2 Η είσοδος πρέπει να είναι ελεύθερη. Φροντίστε η πρόσβαση στην είσοδο να είναι....
ανεμπόδιστη. Αποφύγετε τους θάμνους ή τα δέντρα σε κοντινή απόσταση στην είσοδο, γιατί θα εμποδίσουν την επικοινωνία σας με τον εξωτερικό κόσμο. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, τουλάχιστον φροντίστε το δέντρο να είναι περιποιημένο και φυτέψτε γύρω μικρότερα φυτά που να το πλαισιώνουν, προσθέτοντας ένα πέτρινο σιντριβάνι για να ελαττώσετε την πίεση που ασκείται.
3 Δημιουργήστε ένα αρμονικό περιβάλλον.Ο κήπος ή το μπαλκόνι είναι το μέρος από όπου βλέπετε τον έξω κόσμο. Αν δεν σας αρέσει η διαρρύθμιση, δεν θα είστε ικανοποιημένοι με τη σχέση σας, με την κοινωνία, τον επαγγελματικό χώρο, τους φίλους. Ενας όμορφος κήπος ή μπαλκόνι θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας. Τα περιποιημένα λουλούδια προσφέρουν θετική ενέργεια στο περιβάλλον.
4 Προτιμήστε τις καμπύλες από τις ευθείες. Τα μονοπάτια στον κήπο που οδηγούν στο σπίτι σας πρέπει να έχουν καμπύλες και να μην είναι εντελώς ίσια. Αν δεν μπορείτε να το αλλάξετε, τοποθετήστε φώτα δεξιά και αριστερά σε ασύμμετρο σχηματισμό, ώστε να δημιουργήσετε την εντύπωση της καμπύλης.
5 Χρησιμοποιήστε προσεκτικά τα στοιχεία του νερού. Το νερό χαρίζει ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο, αλλά αν δεν τοποθετηθεί στο σωστό σημείο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, από οικονομική σπατάλη, συγκρούσεις, ακόμα και αύξηση βάρους. Αν θέλετε να προσθέσετε μια λιμνούλα στον κήπο, συμβουλευτείτε έναν ειδικό φενγκ σούι για τη σωστή θέση. Γενικά, πάντως, η καλύτερη τοποθεσία για ένα σιντριβάνι είναι στην ανατολική ή νοτιοδυτική πλευρά του κήπου για να προσελκύσετε οικονομική ευημερία και καλή φήμη.
6 Οι πέτρες προσφέρουν σταθερότητα.Οι πέτρες και οι βράχοι δημιουργούν μια αίσθηση αρμονίας στον κήπο. Στο φενγκ σούι εκφράζουν το στοιχείο της γης. Μελετήστε προσεκτικά τον χώρο πριν αποφασίσετε πού θα τις τοποθετήσετε. Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να σχηματίσετε ένα είδος μικρού λόφου από πέτρες στο πίσω μέρος του σπιτιού, στην αντίθετη πλευρά από την είσοδο, που θα λειτουργήσει προστατευτικά και επίσης θα προσφέρει σταθερότητα στο σπίτι και στην οικογένεια.
7 Αποφύγετε τα «αιχμηρά βέλη».Στο φενγκ σούι «αιχμηρό βέλος» θεωρείται οτιδήποτε ίσιο ή γωνιώδες που προεξέχει ή σχηματίζει αιχμηρή γωνία σε κάποια κατεύθυνση. Για παράδειγμα, τα κλαδιά των δέντρων, τα μυτερά βράχια, οι γωνίες όπου ενώνονται δύο τοίχοι ή τα φυτά με μυτερά φύλλα. Αν υπάρχουν παρόμοια «αιχμηρά βέλη» με κατεύθυνση το σπίτι σας, ιδιαίτερα την κεντρική είσοδο, φροντίστε να τα απομακρύνετε ή τοποθετήστε μπροστά θάμνους ή λουλούδια για να μειώσετε την αιχμηρότητα.
8 Ο επίπεδος κήπος δεν είναι ιδανικό φενγκ σούι.Ενας κήπος μόνο με γρασίδι δεν λειτουργεί ευνοϊκά, γιατί η ενέργεια κινείται υπερβολικά γρήγορα και δεν είναι εναρμονισμένη. Το καλύτερο είναι να δημιουργήσετε μια επιφάνεια με απαλές εναλλαγές ύψους. Οπως ανυψωμένα παρτέρια, δεντράκια, και θάμνους για να σπάσετε το επίπεδο.
9 Οριοθετήστε τον χώρο σας.Περιφράξτε τον κήπο σας με έναν όμορφο ξύλινο ή σιδερένιο φράκτη ή φυτέψτε θάμνους γύρω-γύρω. Δείξτε στους άλλους πόση σημασία δίνετε στην αρμονία, για να δώσετε το καλό παράδειγμα ώστε να σας μιμηθούν και οι γείτονες. Η θετική ενέργεια που θα εκπέμπει ο δικός σας κήπος θα επηρεάσει ολόκληρη την περιοχή.
10 Ρίξτε άπλετο φως. Τα σκοτεινά σημεία στον κήπο χαλάνε την αρμονία και προσελκύουν αρνητική ενέργεια. Φωτίστε τις σκοτεινές περιοχές με ζωηρόχρωμα λουλούδια, ένα λευκό άγαλμα ή έναν πάγκο ή φώτα εξωτερικού χώρου.
Νέλλη Παρασκευοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...