Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Φενγκ σούι με φωτιά, μέταλλο, ξύλο και νερό

Σύμφωνα με το φενγκ σούι ο σωστός συνδυασμός των πέντε στοιχείων: νερό, ξύλο, φωτιά, γη και μέταλλο εξασφαλίζει μια ομαλή ροή ενέργειας στον χώρο. Για παράδειγμα, σε έναν χώρο όπου κυριαρχεί το ξύλο, προσθέτοντας στοιχεία νερού και φωτιάς δημιουργείτε καλό φενγκ σούι. Σε αυτή την περίπτωση το στοιχείο της φωτιάς μπορεί να είναι τα κεριά.

Φενγκ σούι με φωτιά, μέταλλο, ξύλο και νερό
Ενας χώρος με πολλά μεταλλικά στοιχεία, όπως οι σιδερένιες καρέκλες ή βιβλιοθήκες, χρειάζεται το στοιχείο του ξύλου ή της φωτιάς....
για να ισορροπήσει. Μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά φυτά εσωτερικού χώρου που αντιστοιχούν στο στοιχείο του ξύλου, αντικείμενα σε κόκκινο χρώμα ή τα κεριά που αντιστοιχούν στο στοιχείο της φωτιάς.
Φενγκ σούι με φωτιά, μέταλλο, ξύλο και νερό
Στην ιδανική περίπτωση τα πέντε στοιχεία πρέπει να υπάρχουν στον ίδιο βαθμό μέσα στον χώρο, χωρίς να κυριαρχεί κανένα. Επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, εφαρμόζουμε διορθωτικές μεθόδους για να φέρουμε την ισορροπία.
Τα κεριά μπορούν να χρησιμεύσουν για να φέρουν ισορροπία επίσης σε χώρους όπου κυριαρχεί το στοιχείο του νερού, το οποίο εκφράζεται μέσα από το ασημί χρώμα, το γαλάζιο και τους καθρέφτες. Αν έχετε έναν μεγάλο καθρέφτη στον χώρο ή το σαλόνι σας έχει γαλάζια ταπετσαρία, ένα κερί θα εναρμονίσει την ενέργεια.
Αν θέλετε να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε το φενγκ σούι σε έναν χώρο όπου δεν κυριαρχεί κανένα από τα πέντε στοιχεία, αρχίστε τονώνοντας το στοιχείο της φωτιάς με ένα κερί και το στοιχείο της γης με ένα φυτό εσωτερικού χώρου ή ένα χαλάκι σε καφέ χρώμα.
Επίσης μην ξεχνάτε ότι τα αρωματικά κεριά συμβάλλουν σημαντικά στο φενγκ σούι, δημιουργώντας μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα ή τονώνοντας τη διάθεση, ανάλογα με το άρωμα που περιέχουν.
Νέλλη Παρασκευοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...