Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μαγνητικό τατουάζ από την Nokia που δονείται όταν κάποιος σας καλεί

Η φιλανδική εταιρεία Nokia πρόσφατα έχει καταθέσει αίτηση στο Αμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων για την χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Η καινούργια εφεύρεση της Nokia αφορά ένα απτικό σύστημα επικοινωνίας με ένα μαγνητικό τατουάζ που δονείται κάθε φορά που κάποιος σας καλεί, σας στέλνει μήνυμα, για την ένδειξη χαμηλής μπαταρίας αλλά και οποιαδήποτε εφαρμογή του τηλεφώνου συνδέεται με ηχητική υπενθύμιση θα αποστέλλεται από το τηλέφωνο σας κατευθείαν στο τατουάζ. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί την αίσθηση της αφής ως μέρος του σχεδίου διασύνδεσης.
Έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές σε ένταση δονήσεις (μικρή, μεγάλη, ισχυρή ή αδύναμη) για να μπορείτε να ξεχωρίσετε ποιός σας καλεί όπως γίνεται με τους διαφορετικούς ήχους κλήσης που εφαρμόζουμε στο τηλέφωνο. Για να απορρίψετε την ειδοποίηση αρκεί ένα απαλό γρατσούνισμα πάνω από το τατουάζ.
 Το τατουάζ θα μπορεί να εφαρμοστεί επιφανειακά αλλά το σιδηρομαγνητικό μελάνι θα είναι λιγότερο ανθεκτικό στη φθορά του χρόνου γι’ αυτό οι κατασκευαστές προτείνουν το τατουάζ να τοποθετηθεί κάτω από το δέρμα όπου οι χρήστες του θα πρέπει να υποβληθούν σε μια μικρή χειρουργική επέμβαση για να επωφεληθούν από τη νέα τεχνολογία η οποία θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν τα σημάδια έχουν επουλωθεί.
Οι κατασκευαστές για να κάνουν πιο ανταγωνιστική την εφεύρεση τους θα διαθέσουν συσκευές για να προσελκύσουν τους χρήστες που επιθυμούν να αποκτήσουν μια καινούργια εμπειρία με το νέο “άγγιγμα” και τους μαγνητικούς κραδασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...