Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΑΝΟΥΝ 12 ΩΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ


Δουλεύεις full οκτάωρο ή και παραπάνω. Έχει να φροντίσεις παιδιά, άντρα, σκυλιά, γατιά, τον εαυτό σου και να φέρεις βόλτα ένα ολόκληρο σπίτι για να είναι στην τρίχα επειδή έτσι έμαθες, έτσι βλέπεις στις διαφημίσεις ή γιατί μπορεί να περάσει η γλυκιά πεθερά για επιθεώρηση και αν βρεί λίγη σκόνη να σε βγάλει στην αναφορά. Ζητάς απο τον άντρα σου να σηκωθεί απο τον καναπέ και να κουνήσει τα κουλά του κάνοντας καμιά δουλειά γιατί εσυ έχεις σαλτάρει άλλα αυτός είναι τόσο άχρηστος που αναγκάζεσαι να τρέχεις απο πίσω του και να τα ξανακάνεις απο την αρχή αφού πρώτα σου έχουν γίνει τα νεύρα μανταλάκια και έχεις μετανιώσει είκοσι φορές την ώρα και την στιγμή που του ζήτησες να ασχοληθεί με το νοικοκυριό.
Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσες φορές την εβδομάδα συμβαίνει αυτό και πόσες ώρες χάνεις σε ανούσιους καυγάδες ακόμα και για μικροδουλειές όπως για παράδειγμα το σκούπισμα ή το στρώσιμο του κρεβατιού;
Θα σου πω αμέσως. Έγινε έρευνα στην Αγγλία και έδειξε πως οι γυναίκες χάνουν τρείς ώρες κάθε εβδομάδα για να....
ξανακάνουν τις δουλειές που δεν εκάναν σωστά οι άντρες τους.! Δώδεκα ώρες τον μήνα. Μισή μέρα δηλαδή!!

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες έχουν στο μυαλό τους μια λίστα με δουλειές του σπιτιού που θεωρούν πως οι άντρες δεν είναι ικανοί να κάνουν και για αυτό τον λόγο δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να τους εξηγήσουν πως γίνονται. Δηλαδή δεν κάνουν καν το κόπο να τους δείξουν που μπαίνει το μαλακτικό και νευριάζουν αμα τα ρούχα γαριάσουν. Περίπου τα 2/3 απο τις 2,000 γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα είπαν πως οι άντρες τις βοηθάνε επειδή θέλουν ειλικρινά να τις βοηθήσουν όταν του το ζητήσουν, αλλά όταν αυτές τους φωνάζουν για τα λάθη τους αυτοί δεν ενοχλούνται καν! Δεν γνωρίζουν όμως πως το 1/5 των αντρών δεν έχουν ιδεά πως κάνουν κάτι λάθος αφού στην ουσία δεν ξέρουν πως να κάνουν αυτές τις δουλειές. Τώρα θα μου πεις πως τις έμαθες εσύ; Κοίτα λίγο στο παρελθόν σου και θα θυμηθείς πως σαν κοριτσάκι βοηθούσες την μαμά σου. Τα αγοράκια είναι πιο κακομαθημένα, κακά τα ψέματα! Πάντως είναι γεγονός πως σήμερα τέσσερις στους δέκα άντρες βοηθούν τις γυνάικες τους στις δουλειές του σπιτιού και λένε πως είναι και αυτός ένας τρόπος για να δείξουν πως νοιάζονται για αυτές!
Αν τώρα εσύ έχεις πέσει στους υπόλοιπους έξι πρέπει να φερθείς έξυπνα. Με τι φωνές δεν θα κερδίσεις τίποτα. Κάνε υπομονή και για αρχή δείξε του κάποια πολύ βασικά πράγματα. Μια, δυο, τρείς και θα καταλάβει πως αν πατήσει δυο κουμπιά σε εκείνο το μεγααααααλο άσπρο κουτί στο μπάνιο που κάνει θόρυβο θα έχει να βάλει μετά καθαρή μπλούζα. Κι αν δεν τακτοποιήσει τα ποτήρια στην σωστή σειρά ε δεν χάθηκε και ο κόσμος! Ηρέμησε κι εσυ λίγο! Σημασία δεν έχει να ανοίγεις τα ντουλάπια και να τα βλέπεις όλα ευθυγραμμισμένα αλλά να κερδίσεις ώρες μαζί του ή ώρες για εσένα! Έφτιαξε και ο καιρός τώρα, έχει τόσο ωραίο ήλιο που είναι κρίμα να χάνονται οι μέρες μέσα στην γκρίνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...