Τρίτη 12 Απριλίου 2011

10 κανόνες για την ανοιξιάτικη ανανέωση

Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα, πετάξτε, χαρίστε, ανακυκλώστε, αρχειοθετήστε, φυλάξτε ό,τι δεν χρειάζεται. Ελευθερώνοντας τον χώρο αφήνετε το σπίτι να αναπνεύσει και να αναζωογονηθεί.
2 Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην είσοδο του σπιτιού. Καθαρίστε σχολαστικά τα σκαλιά, το χαλάκι, γυαλίστε την πόρτα και το πόμολο, πλύνετε την τζαμαρία.

10 κανόνες για την ανοιξιάτικη ανανέωση
3 Πετάξτε τα αποξηραμένα λουλούδια και αντικαταστήστε τα με φρέσκα μπουκέτα, φυτά εσωτερικού χώρου, συνθέσεις με λουλούδια και φρούτα.
4 Καθαρίστε το τζάκι ....
και καλέστε έναν ειδικό για να κάνει έναν επαγγελματικό καθαρισμό στην καμινάδα.
5 Μαζέψτε τα χαλιά και στείλτε τα στο καθαριστήριο. Αντικαταστήστε τα με ελαφρότερα ή αλλάξτε τους θέση μέσα στο σπίτι.
6 Καθαρίστε σχολαστικά όλα τα τζάμια και τους φεγγίτες και αφήστε ανοικτά τα παράθυρα για να ανανεωθεί ο αέρας μέσα στο σπίτι.
7 Κάντε έναν απολογισμό στα αξεσουάρ του σπιτιού, όπως πίνακες, ταπισερί, μπιμπελό και φυλάξτε όσα σας φαίνονται χειμερινά. Αντικαταστήστε τα με ανοιξιάτικα χρώματα, σχέδια και σχήματα.
8 Καθαρίστε σχολαστικά τις βεντάλιες οροφής, τα φωτιστικά, αλλάξτε το πρόγραμμα των κλιματιστικών.
9 Δημιουργήστε έναν μικρό ανοιξιάτικο κήπο με μυρωδικά βότανα σε μια ζαρντινιέρα που θα τοποθετήσετε στο περβάζι ενός παραθύρου.
10 Φτιάξτε το δικό σας ανοιξιάτικο άρωμα για το σπίτι, με ένα ευωδιαστό ποτ πουρί ή αφήνοντας να σιγοβράσουν λίγη κανέλα με γαρίφαλο.
Αρωματοθεραπεία
Ολοκληρώστε την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα με μερικές συνταγές αρωματοθεραπείας που θα φέρουν στον χώρο σας την ευωδιά της αναζωογόνησης.
O πιο απλός τρόπος για να αρωματίσετε το σπίτι με αιθέρια έλαια είναι να ρίξετε μερικές σταγόνες μέσα σε νερό που βράζει.
Αφήστε σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέστε όσο νερό χρειάζεται όταν εξατμιστεί.
Ιδανικά για χαλάρωση είναι η λεβάντα, το γεράνι, το χαμομήλι.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια για την καθαριότητα του σπιτιού καθώς ορισμένα είναι ισχυρά μικροβιοκτόνα. Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο από ευκάλυπτο, λεμόνι, πεύκο, θυμάρι, λεβάντα ή κυπαρίσσι σε ένα βρεγμένο πανί ή σφουγγάρι θα εξασφαλίσει απόλυτη καθαριότητα σε όλες τις επιφάνειες. Οταν ξεβγάλετε το σφουγγάρι το νερό που θα τρέξει μαζί με το αιθέριο έλαιο θα απολυμάνει και τους σωλήνες.
Για να εξαφανίσετε από την κουζίνα τις οσμές της μαγειρικής, ψεκάστε τον χώρο με ένα σπρέι που θα ετοιμάσετε αναμειγνύοντας λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, δεντρολίβανο, λεμόνι, ευκάλυπτο ή λάιμ σε ένα μπουκάλι νερό.
Για πιάτα που λάμπουν από καθαριότητα, προσθέστε στο συνηθισμένο σας απορρυπαντικό μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο πορτοκάλι, περγαμόντο ή λεβάντα.
Για γλυκό ύπνο, ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από χαμομήλι ή λεβάντα σε ένα χαρτομάντιλο που θα αφήσετε δίπλα στο κομοδίνο.
Για ρομαντική ατμόσφαιρα προτιμήστε το αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο, γιασεμί, μοσχοκάρυδο, ιλάνγκ-ιλάνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...